STRUKTURA STRANI

STRUKTURA STRANI

90 let na vodilnem mestu Memmert

Zgodba o uspehu iz metropolitanske regije Nürnberg

Iz Schwabacha v veliki svet

Ko sta Willi Memmert in njegova žena Eva-Babette Memmert pred več kot 90 leti ustanovila svoje malo elektro podjetje v domačem mestu Schwabach, nista vedela, da bosta 15 let pozneje poslovala s strankami z drugega konca planeta. Prav tako si nista predstavljala, da bodo tesno sodelovali s poslovnimi partnerji v Indiji in Egiptu, da bi tam razširili svoje poslovanje in postavili temelje za dolgoročna partnerstva. In to vse brez znanja angleščine. Podjetnik Willi Memmert prepričan, da obstaja trg za njegov vodilni izdelek zunaj meja Nemčije, in ga je nameraval v celoti izkoristiti.

Ustanovitelj podjetja Memmert GmbH + Co. KG:g. Willi Memmert

Prvi Memmertov sterilizator z vročim zrakom: ‘Aeolus’

Temelji uspeha

Leta 1947 je Rdeči križ naročil šolanemu inženirju elektrotehnike, da izdela sterilizator na vroč zrak – ‘Aeolus’. Uporabljali so ga za zaščito brizg in druge medicinske opreme pred mikrobi, s čimer je igral aktivno vlogo pri omejevanju epidemij in bolezni. Uspeh je potrdil ustanoviteljeva prizadevanja: do sredine petdesetih let prejšnjega stoletja je podjetje Memmert že izvažalo svoje aparate v tujino.

Potem bomo pač morali improvizirati…

To je le eden od mnogih primerov, ki ponazarjajo vlogo, ki sta jo imela improvizacija in praktični organizacijski talent na Memmertovem potovanju od majhnega družinskega do globalno delujočega podjetja, ki danes izvaža v več kot 160 držav po vsem svetu. Prav ta pragmatičen pristop je privedel do razvoja ‘Aeolusa’ leta 1947. V tistih časih je bilo surovin malo. Willi Memmert je zato prototip izdelal iz recikliranega aluminija iz delov starih letal.

‘Aeolus’ in ostali mejniki

Temelj uspeha podjetja je bil “Aeolus”. V petdesetih letih 20. stoletja je sledil nov mejnik: mehanski krmilnik, ki je za tiste čase ponujal izjemno visoko natančnost. Temperaturo je bilo mogoče nastaviti s krmilnim gumbom z natančnostjo boljšo od ± 0,5 °C. Enako revolucionarno: najnatančnejša naprava za nadzor temperature na svetu s sistemom vsestranskega ogrevanja – prvi izdelek, ki ga je lansiralo podjetje, ki je postalo globalno.

To je bila tehnična inovacija z grelnimi tuljavami, nameščenimi v utore notranje komore, kar je pomenilo, da je bilo prvič mogoče izdelati grelno pečico, ki ni bila okrogla, ampak kvadratna – zaradi česar je bila veliko priročnejša.

V naslednjem desetletju je sledila težnja po vzpostavitvi serijske proizvodnje, ki bi omogočala zagotavljanje bistveno večjih količin. V sedemdesetih in osemdesetih letih je bilo podjetje osredotočeno na avtomatizacijo proizvodnih metod in oblikovno izpopolnjevanje izdelkov.

Leta 1976 je vodenje podjetja prešlo na naslednjo generacijo. Hčerki Grete Memmert-Riefler in Herta Ulrich ter njuna moža so po smrti Willija Memmerta prevzeli vodenje podjetja. Prepoznali so potencial, ki ga omogoča globalizacija, in svojemu naprednemu podjetju utrli pot do novih trgov po vsem svetu.

Vsakih deset let nov preboj

To je bilo obdobje, v katerem je Memmert trgu predstavil absolutno inovacijo v tehnologiji nadzora temperature: kot eden prvih proizvajalcev na svetu je Memmert dopolnil svojo paleto izdelkov z lastno razvitimi elektronskimi krmilniki. Nato je Memmert prevzel pionirsko vlogo v industriji leta 2000, ko je lansiral prve inkubatorje s tehnologijo hlajenja Peltier. Ta tehnologija zagotavlja vrhunsko natančnost pri delovanju naprav za uravnavanje klime in temperature, dosega pa tudi impresivne rezultate, ko gre za energijsko učinkovitost in stroškovno varčnost.

Posebej omembe vredni sta dve generaciji naprav iz let 2003 in 2012, ki sta bili ključnega pomena pri definiranju industrijskih standardov v smislu funkcionalnosti, natančnosti in enostavne uporabe za laboratorijske in industrijske aplikacije. Zato ne preseneča, da Memmert letošnjo obletnico praznuje pod geslom ’90 let na vodilnem mestu’.

Usmerjeni v prihodnost

Po vsem tem času so pečice Memmert prispele v prihodnost. Posebej razvita programska oprema omogoča programiranje najnovejše generacije aparatov na daljavo in njihovo medsebojno povezovanje. Na daljavo, z računalnika v pisarni, s prenosne tablice, od kjerkoli na svetu. In naslednji korak v razvoju, ki je posledica mrežne naravnanosti podjetja: leta 2010 je Memmert ustanovil distribucijsko podjetje na Kitajskem in nato leta 2012 še eno v Indiji. Sledilo je še več podjetij v ZDA in Vzhodni Evropi. Obstajajo posebne ekipe za Nemčijo, Francijo, Španijo in Združeno kraljestvo. »S številnimi našimi strankami že desetletja vzdržujemo odnose, v nekaterih primerih s celimi generacijami,« pravi Christiane Riefler-Karpa. “Zaupanje naših strank je najdragocenejši vidik kapitala našega podjetja.” In prav za te stranke bo Memmert tudi v prihodnje dal vse od sebe.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašoprivolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovalitretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonomo varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo nae-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bopodjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnostio odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov..

   strankam zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito pomoč.