STRUKTURA STRANI

STRUKTURA STRANI

Gretje

Hlajenje

Vakuum

Gretje

Hlajenje

Vakuum

Vakuumska komora VO

Sušenje hrane, kozmetike, ur, knjig, tiskanih vezij ali
brizgalnih kalupov: opremite vakuumsko komoro
po svojih željah!

vakuumska-komora-2020-celab

Vakuumska sušilna komora VO nežen velikan v laboratoriju

S kratkim časom segrevanja, natančnim nadzorom temperature in turbo sušenjem, vakuumska komora VO pokaže vso svojo moč. Optimalno poskrbi za polnitev občutljivo na temperaturo ali kisik in snovi kot so kozmetika, hrana, ure, knjige, tiskana vezja in druge elektronske komponente z neprimerljivo nežnostjo pri sušenju. Neposredni stik polnitve in grelnih odstranljivih polic zagotavlja v vseh modelih vakuumskih komor hiter in enakomeren nadzor temperature brez izgube toplote.

 • Nadzorovano temperaturno območje do +200 °C
 • 3 modelne velikosti (29 l, 49 l in 101 l)
 • dovršena tehnologija nadzora, ki temelji na najvišjem zmogljivostnem razredu
 • VDE-testirana konstrukcija vrat z varnostnim steklom
 • Vakuumska črpalka z uravnavanjem hitrosti delovanja, zmanjša hrup, zniža porabo energije do 70% in podaljša življenjsko dobo membran
 • možnost kalibracije posamezne police
 • interni pomnilnik za beleženje vseh parametrov delovanja
vakuumska-komora-2020-celab
Memmert logo 2021

Premium opcije v 'Premium' paketu

Za zahtevne naloge lahko izberete ‘Premium’ paket modul katerega vsebina je odvisna od modelne velikosti. Poleg dovoda za inertni plin (le pri modelih VO49 in VO101), ‘Premium’ paket vključuje en (VO 29) oziroma dva (VO 49, VO 101) dodatna priključka za grelno polico in eno dodatno termopolico (samo VO 49 in VO 101).

Občutno krajši časi gretja in obdelave v vakuumski komori

Vsaka od največ štirih aluminijastih grelnih polic, ki jih lahko vstavite po potrebi, je opremljena s svojim grelcem in senzorji. Ločene krmilne elektronike se natančno odzivajo na različno vrsto polnitve oziroma vlago in vzdržujejo enako prednastavljeno temperaturo na vseh uporabljenih nivojih. Zaradi neposrednega stika grelne police s polnitvijo, so časi gretja in obdelave v vakuumski sušilni komori VO krajši za približno 75% v primerjavi s standardnim sušilnikom.

Če je potrebno posušiti večjo količino prahu ali granulata v vakuumski komori, pridejo v poštev vakuumski cikli, ki jih nudi MEMMERT kot edini proizvajalec na svetu. Lahko nastavite dve vrednosti vakuuma, med katerima tlak kontrolirano oscilira. Na ta način je v kratkem času vedno znova na voljo velika količina suhega zraka, ki absorbira vlago, ki je takoj izločena preko vakuumske črpalke.

Aluminijaste grelne police za optimalno temperaturno porazdelitev

Za doseganje optimalne temperaturne porazdelitve na vseh grelnih nivojih v komori, so grelne police naše vakuumske sušilne komore, standardno izdelane iz anodiziranega površinsko oplemenitenega aluminija. Za delo z visoko korozivnimi materiali priporočamo opcijsko izbiro na kemikalije odpornih grelnih polic iz nerjavečega jekla, iz našega seznama dodatne opreme.

Nerjaveče jeklo – vakuumska komora (skoraj) za večnost

Več kot 65 let stalnega razvoja, kot tudi številne povratne informacije iz praktičnih izkušenj uporabnikov so vgrajene v vsaki od naših naprav:

 • Skoraj v celoti izdelane iz visoko kvalitetnega nerjavečega jekla 1.4301, korozijsko odpornega in enostavnega za čiščenje.
 • Posameznim napravam prilagojena tehnologija gretja zagotavlja natančno in homogeno uravnavanje temperature, neodvisno od volumna komore in polnitve
 • Ogromno možnosti programiranja in dokumentiranja z uporabo vgrajenih komunikacijskih vmesnikov, integriranega pomnilnika, programske opreme Celsius in spominskih kartic.
 • 3-letna garancija z možnostjo podaljšanja za 1 leto (razen na obrabne dele).
 • Vsaka polica ima priložen kalibracijski certifikat za temperaturo +160 °C pri 50 mbar
 • Vsaka naprava je varnostno preizkušena in nosi naslednje oznake
oznake_02

Tehnične lastnosti vakuumskih komor

Modelna velikost 29 49 101
Notranjost    Volumen l 29 49 101
  Širina mm 385  385 545
  Višina mm 305  385 465
  Globina mm 250  330 400
  Priloženo število polic kos 1  1 1
  Največje število polic (s 'Premium' paketom) kos 2  4 4
  Največje število polic kos 1  2 2
  Dovoljena nosilnost police kg 20  20 20
  Dovoljena nosilnost komore kg 40  60 60
Zunanjost Širina
mm 550  550 710
  Višina
mm 607  687 767
  Globina brez ročice vrat (+38 mm ročica) mm 400  480 550
Ostale lastnosti Moč pri 230V, 50/60 Hz, 1 faza W 820  2020 2420
  Neto teža kg 55  83 110
  Neto teža kg 25/41  30/46 41/57
Temperatura Nadzorovano temperaturno območje °C vsaj 5 °C nad temp. okolice do +200 °C
  Območje nastavitve temperature °C +20 do +200
  Natančnost nastavitve temperature °C do 99,9: 0,1 / od 100,0: 0,5
  Temp. odstopanje časovno (alu police) K <= ±0,3
  Temp. homogenost na površini pri +160°C/50 mbar
(alu police)
K <= ±2
Tlak Nadzorovano območje tlaka mbar 5 do 1100
  Natančnost prikaza tlaka mbar 1
  Dovoljen končni vakuum mbar 0,01
  Največja stopnja uhajanja bar/h 0,01
Modelna oznaka VO29
VO49
VO101

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašoprivolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovalitretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonomo varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo nae-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bopodjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnostio odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov..

   strankam zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito pomoč.