STRUKTURA STRANI

STRUKTURA STRANI

Slabtester

Zamrzovalno/odtaljevalna komora

stabtester-celab

Zamrzovalno-odmrzovalna komora za zamrzovanje na zraku in odtaljevanje na zraku ali v vodi, skladno z več evropskimi in mednarodnimi standardi. Velika moč hlajenja, primerno za testiranje betona, naravnega kamna in ploščic. Opcijska vgradnja poplavnega modula in modula za pršenje.

Postopek preizkusa po EU standardu za betonske vzorce

Za preizkus so potrebni štirje vzorci 15 x 15 x 5 cm, dobljeni iz štirih kock. Po 21 dneh se iz vsake kocke odžaga 50 mm debel vzorec, pravokotno na zgornjo površino kocke, tako da se odžagana preizkusna površina nahaja na sredini kocke. Primerki velikosti. Po 25 dneh staranja betona se na vse površine razen preizkusne površine prilepi gumijasta plošča. Po 28 dneh se na preizkusno površino za 72 ur nalije demineralizirano vodo višine 3 mm. Po 31 dneh se vse površine razen preizkusne, toplotno izolira s polistirensko peno debeline 20 mm. Demineralizirano vodo se nadomesti z medijem za zamrzovanje in preskusno površino prekrije s polietilenskim listom.
En cikel zamrzovanja-odmrzovanja se izvede v 24 urah. Temperatura mora biti nad 0 ° C najmanj 7 ur, vendar ne več kot 9 ur med vsakim ciklom.
Referenčna temperatura se meri v središču preizkusne površine in se lahko spreminja med +/- 2,5 K in +/- 5 K od ciljne temperature, kot je prikazano na spodnji sliki.

Opcijski modul za potopitev v vodo

V komori je nameščena odstranljiva posoda iz nerjavečega jekla, dimenzije (ŠxGxV) ca. 50 x 60 x 48 cm. Druga posoda je postavljena zunaj in vsebuje črpalko ter grelno enoto. Med zamrzovanjem je notranja posoda prazna. Za odtaljevanje se načrpa temperirana voda iz zunanje posode v notranjo posodo, kjer nato ostane nastavljen čas. Po zaključeni fazi odmrzovanja se voda spusti v zunanjo posodo. Čas potopitve v vodi in praznjenje je programsko nastavljivo. S tem opcijskim modulom je Slabtester primeren za preskušanje naravnih kamnov po EN 12371, agregatov po EN 1367-1, lepila za ploščice po EN 1348: 2007 in drugih (glej zgoraj).
Šifra za naročilo: C0108

Opcijski modul za potopitev v vodo s stalnim kroženjem vode

Ta opcija s kroženjem vode je precej podobna standardni opciji za potopitev v vodo C0108. Zunanja in notranja posoda sta nekoliko večji. Notranja posoda ima preliv. Posodo se polni od spodaj in prazni skozi preliv pod zgornjim robom posode. V fazi odmrzovanja črpalka stalno deluje. Po zaključeni fazi odmrzovanja se črpalka ustavi in voda iz notranje posode se spusti v zunanjo posodo. Notranja posoda ima izvlečni mehanizem za lažjo namestitev vzorca.
Šifra za naročilo: C0108-S

Opcijski modul za preizkušanje odpornosti proti zmrzovanju glinenih zidakov po CEN / TS 772-22: 2006

Dodatna opcija za samodejno brizganje določene količine vode v določenem časovnem intervalu po CEN / TS 772-22: 2006. Intervali so programsko nastavljivi. Pozor: Največja velikost testne površine, vključno z okvirjem, je 58 x 58 cm! Ta opcija zahteva tudi opcijski modul za potopitev v vodo (C0108). Dobava vključuje kompresor za zrak (6 bar).
Šifra za naročilo: C01085

Posoda za preizkus agregatov po EN 1367

brezšivne, iz nerjavečega jekla, vključno s pokrovom.
Koda za naročilo C0665S

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašoprivolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovalitretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonomo varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo nae-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bopodjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnostio odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov..

   strankam zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito pomoč.