STRUKTURA STRANI

STRUKTURA STRANI

Elektromagnetna sonda Transtech PQI 380

Za površinsko merjenje zgoščenosti asfalta

CELAB_Transtech_demo_01_asfalt

Skladno z ASTM D 7113 in AASHTO T 343-12 standardom

 • merilna globina 25-100 mm
 • brez ionizirajočega sevanja
 • ni nevarnosti za uporabnike ali okolje
 • občutno nižji stroški uporabe
 • vgrajen GPS navigacijski modul
 • barvni zaslon na dotik
 • Windows CE operacijski sistem
 • USB vmesnik za prenos podatkov
 • trajanje meritve < 5 sekund
 • merilno območje Ø27,9 cm
 • majhna teža sonde (ca. 6 kg)

Sonda deluje na principu elektromagnetnega valovanja. Z uporabo novega frekvenčnega območja, so odpravili slabosti, ki so prisotne pri elektromagnetnih sondah drugih proizvajalcev in njihovem predhodnem modelu.
Sonda meri dielektrično lastnost asfaltne zmesi, ki vključuje kemijske lastnosti kamnitih frakcij, veziva in zraka v zmesi. Pri zgoščanju asfaltne zmesi se zračne votline manjšajo, s tem pa se spreminja dielektrična karakteristika, kar elektromagnetna sonda zaznava. Na izbiro so štiri načini merjenja: posamezna meritev, povprečna vrednost petih meritev, neprekinjeno merjenje in segregacijski način. Merilna globina je 25 do 100 mm, premer merilnega območja 27,9 cm, trajanje posamezne meritve pa manj kot 5 sekund.
Rezultati primerjalnih meritev z izotopsko sondo so pokazali, da ima elektromagnetna sonda boljšo ponovljivost rezultatov in občutno hitrejšo izvedbo meritev. Dodatne prednosti so majhna teža (ca. 6 kg), ni ionizirajočega sevanja, nizki stroški uporabe, enostavno upravljanje preko zaslona na dotik in enostaven prenos podatkov meritev preko USB vmesnika na računalnik.

Barvni zaslon na dotik omogoča odličen pregled nad procesom in enostaven vnos podatkov. Naložena programska oprema omogoča vnos različnih parametrov za posamezne projekte, vnos in shranjevanje individualnih podatkov o materialih, samodejni zajem podatkov o lokaciji meritev, shranjevanje in obdelavo podatkov meritev, enostaven prenos podatkov in posodobitev preko USB vmesnika.

Trenutno se v Sloveniji uporablja sedem elektromagnetnih sond PQI380.

pqi380_3-celab
celab-trans-tech-logo
CELAB_Transtech_demo_01_asfalt

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašoprivolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovalitretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonomo varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo nae-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bopodjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnostio odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov..

   strankam zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito pomoč.