STRUKTURA STRANI

STRUKTURA STRANI

Statične obremenilne plošče

Krožna obremenilna plošča oziroma statična plošča

froewag_staticna_plosca_z_1_urico_ozka-celab
Statična plošča omogoča hitro in enostavno ugotavljanje nosilnosti tal, kvaliteto zgoščenosti tal in nosilnih nevezanih plasti skladno z nemškim standardom DIN 18 134 izdaja 2012 in slovensko tehnično specifikacijo TSC 06.720:2003.

Preizkus s krožno obremenilno ploščo se predvsem v cestogradnji uporablja za določanje deformacijskih modulov Ev1 in Ev2. Pri tem postopku krožno obremenilno ploščo postavimo na ustrezno pripravljeno podlago in jo postopno obremenjujemo. Pri vsaki stopnji obremenitve odčitamo posedek obremenilne plošče in iz izmerjenih rezultatov določimo ustrezni modul.

Tehnična specifikacija za javne ceste, TSC 06.720 navaja uporabo krožne obremenilne plošče z tremi ali eno merilno urico. V praksi so najbolj razširjene izvedbe z eno merilno urico.

froewag_staticna_plosca_z_1_urico_ozka-celab

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašoprivolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovalitretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonomo varstvu osebnih podatkov.


  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo nae-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bopodjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnostio odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE

   Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:   Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.


   Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@celab.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo podjetje CELAB d.o.o prenehalo pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov..

   strankam zagotavljamo hitro odzivnost in učinkovito pomoč.